RUP Daliaweg-Madeliefjesdreef

Situering

Het gebied Daliaweg (1,27 ha) bevindt zich tussen de Hogenakkerstraat, Breedstraat en Azalealaan. Een tweede deelgebied (0,39 ha) ligt ook aan de Breedstraat, ten zuiden van de Magnolialaan. Beide deelgebieden zijn gelegen in de Priesteragiewijk nabij het centrum van Sint-Niklaas.

Omschrijving

Het RUP moet in het eerste deelgebied een sociaal woningbouwproject van de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting mogelijk maken en enkele bestaande knelpunten binnen het gebied oplossen. In het tweede deelgebied wordt een oud, groot herenhuis gebruikt als bedrijf, ondanks de bestemming als gebied voor gemeenschapsvoorzieningen. Het ruimtelijk uitvoeringsplan moet voor dit tweede deelgebied de bestaande toestand bestendigen.

Na overleg met de Sint-Niklase Maatschappij voor Huisvesting en de architect van het betrokken bedrijf werd tot een gezamenlijk akkoord gekomen over de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden in beide deelgebieden.

 Stand van zaken

Het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Daliaweg-Madeliefjesdreef' werd goedgekeurd door de Gemeenteraad op 10 januari 2013.

BijlageGrootte
Bijlage 1: Plan feitelijke en juridische toestand2.56 MB
Bijlage 2: Grafisch plan1.22 MB
Bijlage 3: Stedenbouwkundige voorschriften955.22 KB

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign