Grensregio Waasland erkend als LEADER-gebied

File 2634Interwaas nam een trekkersrol op in de erkenning van Grensregio Waasland tot LEADER-gebied en stelde daartoe een Lokale Ontwikkelingsstrategie op. Naast het uitwerken van een Lokale Ontwikkelingsstrategie moest ook een Plaatselijke Groep gevormd worden die de verantwoordelijkheid en bijhorende financiële middelen krijgt om samen een visie voor het gebied uit te denken en vorm te geven. De Plaatselijke Groep van Grensregio Waasland is een samenwerkingsverband tussen publieke en private actoren binnen de gemeenten Beveren, Kruibeke, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Wachtebeke.

LEADER is een Europees investeringsprogramma dat de leefbaarheid op het platteland wil verbeteren door binnen afgebakende gebieden lokale initiatieven en samenwerking tussen lokale actoren te ondersteunen. De helft van de financiële middelen komt vanuit de Europese Unie, terwijl Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen instaan voor de andere helft.

Goedgekeurde projecten 2016:

  • Toegankelijke hulperlening voor mensen in armoede - VoedSaam vzw (Stekene, Kruibeke en Sint-Gillis-Waas);
  • Opvangnetwerk Waasland - OCMW Kruibeke (Kruibeke, Beveren en Sint-Gillis-Waas).

Projectoproep 2017

Ook in 2017 gaat de Plaatselijke Groep van LEADER-gebied Grensregio Waasland op zoek naar nieuwe ideeën voor plattelandsprojecten. Voor de nieuwe oproep is een budget voorzien van 290.000 euro. Er kan tot 65% cofinanciering verkregen worden voor zowel kleinschalige als grotere projecten binnen de volgende thema’s van de lokale ontwikkelingsstrategie:

  1. Lokale voedselstrategieën en streekproducten
  2. Leefbare dorpen
  3. Profileren en promoten van streekidentiteit (met inbegrip van toerisme en recreatie)

Iedereen met een creatief projectidee voor zijn buurt, gemeente of regio kan een project aanmelden ten laatste op dinsdag 18 april 2017 (12 uur) via het online aanmeldingsformulier.

Meer informatie

Meer info over LEADER vind je op www.plattelandsloket.be.

Wil je op de hoogte gehouden worden als de Plaatselijke Groep van Grensregio Waasland een nieuwe oproep lanceert? Laat dan je gegevens achter via het formulier op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen

Voor meer informatie over het LEADER-gebied Grensregio Waasland kan je ook steeds terecht bij de projectcoördinator Andy Bourriez op het nummer 03 780 52 34 (enkel op dinsdag en woensdag) of via e-mail naar andy.bourriez (at) oost-vlaanderen.be.

BijlageGrootte
Goedgekeurde projecten LEADER-gebied Grensregio Waasland 2016 (pdf)264.54 KB

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign