Woonproject Paterssite in Sint-Niklaas

Projectfiche

Situering: de Paterssite is gelegen in het centrum van Sint-Niklaas op de hoek van de Truweelstraat en Leopold II-laan en bestaat uit de Heilig Hartkerk, het klooster van de Paters Minderbroeders met binnentuin, de parochiezaal (zaal Familia) met bibliotheek en een parking. 
Partners: Stad Sint-Niklaas, federaal Grootstedenbeleid en Interwaas

Een nieuwe toekomst 

File 3520In Sint-Niklaas krijgt de Paterskerk met omringende gebouwen een nieuwe toekomst als kwaliteitsvol stedelijk binnengebied. Het kerkgebouw wordt een nieuwe draaischijf voor het gemeenschapsleven. Rond een aangename, open tuin zijn verschillende woonvormen voorzien. Het stadsbestuur en Interwaas werken nauw samen om het project in goede banen te leiden.

 

 

 File 3523

 

 

 

 

 

 

 

Masterplan

De herinrichting van de Paterssite gebeurt op basis van een globaal masterplan, dat opgemaakt werd in samenspraak met de buurtbewoners en de gebruikers van de huidige infrastructuur. Het plan bewaart en herinterpreteert het historisch karakter van de site. Verschillende woonvormen worden ingericht rond een sfeervolle kloostertuin, die langs verschillende kanten een open en uitnodigende toegang krijgt. In de kerk zijn gemeenschapsruimtes voorzien, telkens met zicht op zowel de Leopold-II laan als op de kloostertuin.

 Het volledige masterplan vind je hieronder in bijlage.

BijlageGrootte
Masterplan Paterssite18.71 MB

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign