Woonproject Den Beenaert in Sint-Niklaas

Projectfiche

Situering: gelegen tussen de Plezantstraat, Heistraat en Wegvoeringstraat in Sint-Niklaas
Partners: de Waasse Landmaatschappij (3 projectzones met sociale koopwoningen), de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting (2 projectzones met sociale huurwoningen en -appartementen) en Interwaas (41 bouwgronden) in een publiek-private samenwerking
Timing: De verkoop van de kavels is gestart in 2011.
Beschikbaar via Interwaas: alle loten zijn verkocht

Indeling woonproject

Deze verkaveling van 3,8 ha is gelegen op het binnengebied Plezantstraat – Heistraat – Wegvoeringstraat.

Het is een gemengd project waarbij een aantal sociale koop- en huurwoningen werden gebouwd en Interwaas een aantal bouwgronden (kavels) heeft ontwikkeld. De bouwgronden hebben een oppervlakte tussen de 250 m² en 450 m².

In het ontwerp is het behoud en de integratie van het bestaande parkbos als groene long binnen de verkaveling uitdrukkelijk voorzien. Ook werd ervoor gekozen de bestaande waterlopen maximaal te integreren in het project.

De toegang voor voertuigen is voorzien in de Heistraat. Daarnaast werden fiets- en voetgangerstoegangen voorzien in de Plezantstraat, Wegvoeringstraat en L. Vermeirestraat. De toegang van de L. Vermeirestraat kan bijkomend gebruikt worden door hulpdiensten. Paaltjes zorgen voor het vermijden van sluipverkeer.

Foto's

parkbos
Den Beenaert
Den Beenaert - luchtfoto
Den Beenaert - inplanting laatste kavel
Detailplan inplanting Den Beenaert
Foto laatste kavel Den Beenaert
BijlageGrootte
Masterplan woonproject Den Beenaert in Sint-Niklaas (pdf)542.05 KB

Lokatie

Javascript is required to view this map.

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign